Terug

Zo vind je de perfecte ligplaats voor je boot in Amsterdam

  • Datum

  • 29-09-2020

Een ligplaats voor je boot vinden in Amsterdam, is geen gemakkelijke opgaaf. Wie zich online oriënteert komt al snel terecht in een wirwar aan jachthavens en aanlegplaatsen, maar wordt daar vaak nauwelijks wijzer van. Wil jij je boot kwijt in de buurt van Amsterdam? En zoek je een ligplaats die meer biedt dan een ring aan een kade? Lees dan verder.


Steeds meer mensen zoeken een ligplaats voor hun boot in Amsterdam

Als je een ligplaats voor je boot zoekt in Amsterdam, dan lijkt de keuze reuze, maar er is lang niet altijd overal plek en lang niet alle ligplaatsen zijn geschikt. Dat is natuurlijk niet zo gek, want er is in Amsterdam veel water en mede dankzij corona heeft de populariteit van waterrecreatie een enorme vlucht genomen. Wanneer je je aan het oriënteren bent op een ligplaats voor je boot in Amsterdam, is het slim om eerst te informeren of er überhaupt wel een ligplaats beschikbaar is. Kan jouw boot hier terecht? Check de ligplaats dan op de volgende zaken.

Zeven zaken om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een ligplaats

  1. Is de ligplaats beveiligd, of kan iedereen zomaar bij jouw boot komen?
  2. Wat voor soort boten accommodeert de ligplaats? Als je bijvoorbeeld een elektrisch vaartuig hebt, is het slim voor een ligplaats te kiezen die is uitgerust met een oplaadinfrastructuur.
  3. Wat kost de ligplaats voor jouw boot? De prijzen van ligplaatsen in Amsterdam variëren enorm en de prijzen staan helaas lang niet altijd in verhouding tot de geboden diensten. Met andere woorden: ga niet alleen af op de prijs van de ligplaats, maar onderzoek ook wat je daar allemaal voor krijgt.
  4. Mag jouw boot het hele seizoen op de ligplaats blijven liggen? Zo niet: verzorgt de jachthaven ook de winterstalling?
  5. Zijn er handige voorzieningen in de buurt van de ligplaats? Bijvoorbeeld een botenkraan, tankstation, horeca, sanitair of een afvalpunt?
  6. Mag je ook ’s nachts op je boot verblijven, of is de ligplaats alleen overdag toegankelijk?
  7. Wat is de locatie van de ligplaats zich ten opzichte van de routes die je het meest wilt varen? Als je vooral over de Amsterdamse grachten wilt varen dan zoek je een andere ligplaats dan wanneer je bijvoorbeeld de meren op wilt.

Wil je meer tips voor het vinden van de perfecte ligplaats? Lees dan het artikel Jachthaven Amsterdam: tips bij het zoeken van een ligplaats.

De perfecte ligplaats voor je boot in Amsterdam

E-Harbour biedt hoogwaardige ligplaatsen voor boten in en rondom Amsterdam. Neem bijvoorbeeld Nautix Marina: deze haven ligt op een handige locatie tussen Zeeburg en IJburg, dus vanuit hier vaar je snel naar de grachten of richting het IJmeer. Een deel van de ligplaatsen in deze jachthaven beschikt over een eigen laadpaal, waarmee elektrische boten kunnen worden opgeladen. Wel zo handig, want de Amsterdamse grachten moeten in 2025 uitstootvrij zijn. De haven heeft ook een havenmeester, een drinkwater- en een afvalservice, een top of the bill botenkraan, een tankstation en een eigen parkeerterrein. En o ja, rondom Nautix Marina ontstaat hét nautisch hart van Amsterdam, met showrooms van premium botenmerken, servicebedrijven voor boten en gezellige horeca aan het water.

Wil je weten of Nautix Marina een ligplaats heeft voor jouw boot? Neem dan snel contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Gerelateerde artikelen

Nautix Marina
liggeld amsterdam voor je boot