Terug

E-Harbour strijkt neer in Nautix

  • Datum

  • 26-08-2021

E-Harbour breidt uit! je vindt het ons nu ook in hét eerste nautisch kwartier van Amsterdam: Nautix. In Baaibuurt Oost, naast de witte Enneüs Heermabrug direct aan de A10 (Oost), wordt een nieuwe nautische hotspot ontwikkeld, die in 2023 gereed is. De jachthaven van Nautix, Nautix Marina, is al open en gedeeltelijk E-Harbour.

Nautix wordt het nautische hart van Amsterdam. Een levendige verzamelplaats voor alles wat met watersport en waterrecreatie te maken heeft, inclusief enkele gezellige horecaconcepten met grote zonneterrassen aan het water. Nautix biedt uitvaarmogelijkheden naar onder meer de Amsterdamse grachten en het IJmeer.

De jachthaven: Nautix Marina

De basis van Nautix wordt gevormd door een nieuwe jachthaven: Nautix Marina, met 250 moderne ligplaatsen. Deze jachthaven wordt als eerste gerealiseerd en zal juli 2021 in gebruik worden genomen. Een deel van de jachthaven is ingericht als E-Harbour en voorzien van een smart charging elektra-infrastructuur, waarmee elektrische boten snel kunnen worden opgeladen.

Botenboulevard

Het verzamelgebouw van Nautix zal nog veel meer botendealers en andere watersportgerelateerde bedrijven gaan huisvesten, waardoor een soort botenboulevard zal ontstaan. Iedereen die straks een boot zoekt, of zich wil oriënteren op het aanbod, is in Nautix straks aan het juiste adres.

Horeca hotspot aan het water

Het bruisende hart van Nautix zal worden gevormd door maar liefst 1.400 m2 aan spectaculaire horecaruimtes, verdeeld over drie verdiepingen, met riante terrassen op het zuiden, direct aan het water. Het gebouw wordt ook uitgerust met zalen bestemd voor feesten en evenementen.

Over het logo

Het logo van Nautix bestaat uit 6 geschakelde historische nautische vlaggen, die elk voor een letter in het alfabet staan, zijnde Nautix. 

Dit is Nautix

Nautix Marina Een moderne jachthaven met 250 ligplaatsen voor particuliere bootbezitters en bedrijven. De jachthaven wordt al in juli 2021 in gebruik genomen. Een gedeelte van deze jachthaven is een E-Harbour en daarmee geschikt voor elektrische boten.

Nautix boats Wie een boot wil aanschaffen, koerst straks op Nautix, want je vindt er de showrooms van tal van botendealers. Zoals die van Holland Sport Boat Centre, met altijd aansprekende boten op voorraad; van snelvarend voor op het IJmeer tot recreatieve sloepen voor op de grachten. Nautix nodigt geïnteresseerde watersportondernemers uit zich te melden.

Nautix service Alle service die je zoekt voor je boot, vind je hier. Maar ook een 20-tons kraan om je boot in en uit het water te liften en een ombouwservice voor wie zijn boot elektrisch wil maken. Bovendien kan er milieuvriendelijke biobrandstof worden getankt van Gulf & Goodfuels.

Nautix food Zien en gezien worden doe je straks in een van de drie à vier gezellige horeca-hotspots binnen Nautix. Wie hier neerstrijkt op het zonovergoten terras met spectaculair uitzicht, wil nooit meer weg. Een feest of evenement organiseren kan ook. Nautix nodigt horecaondernemers met een aansprekend concept uit voor een kennismaking.

Nautix sports Wil je leren waterskiën? Of surfen op een elektrisch aangedreven surfboard (Efoilen)? Het kan straks gewoon in Amsterdam!

Nautix kids Ook voor kinderen is er vermaak: ze kunnen bijvoorbeeld leren zeilen bij de zeilschool van Nautix.

Meer weten? Neem snel een kijkje op de website van Nautix!

Gerelateerde artikelen

liggeld amsterdam voor je boot
ligplaats amsterdam