E-Harbour Uithoorn

In het centrum van Uithoorn beheert E-Harbour een passantenhaven (Aeme-stelle) en een nog te realiseren jachthaven (E-Harbour Uithoorn). Vanuit hier vaar je via een weelderige route over de Amstel naar Amsterdam, maar kun je ook per boot het Groene Hart verkennen, met zijn enorme aanbod aan schitterende plassen en waterwegen.

Voorzieningen

De jachthaven: E-Harbour Uithoorn

Het nog te realiseren E-Harbour Uithoorn wordt uitgerust met ca. 85 hoogwaardige vaste ligplaatsen en zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 in gebruik worden genomen. Elke ligplaats krijgt een laadpunt, waarmee elektrische boten snel kunnen worden opgeladen. De ligplaatsen zijn geschikt voor pleziervaartuigen tot een lengte van 10 meter. Ook niet-elektrische vaartuigen kunnen voorlopig in deze jachthaven terecht.

De passantenhaven: Aeme-Stelle

Deze passantenhaven telt 54 ligplaatsen waar recreatievaartuigen tot een maximale lengte van 15 meter voor een kortere periode kunnen aanmeren. In de haven zijn verschillende voorzieningen aanwezig, gericht op een aangenaam korter verblijf, zoals elektrische oplaadpunten voor elektrisch varen. 

Voorzieningen passantenhaven en jachthaven

Rondom de passanten- en jachthaven van Uithoorn zijn verschillende handige voorzieningen aanwezig die je verblijf nog prettiger kunnen maken. Zo vind je langs de gezellige kade en in het nabijgelegen centrum verschillende café’s, restaurants en hotels en terrassen aan het water. Maar ook supermarkten en de snackbar bevinden zich op loopafstand. De passantenhaven beschikt zelfs over een bootschappensteiger voor wie snel even iets lekkers wil kopen. Er zijn bij beide havens uiteraard ook drinkwateraansluitingen, sanitaire voorzieningen en vuilcontainers aanwezig. Wifi vind je nabij het kantoor van de havenmeester. 

Bereikbaarheid

Aeme-Stelle en E-Harbour Uithoorn zijn gelegen in een gezellig recreatiegebied, middenin het oude centrum van Uithoorn. Wandelaars, toeristen, inwoners en waterrecreanten kunnen hier genieten van de nieuwe waterlinie, gelegen tussen Hotel Rechthuis aan den Amstel en de Thamerkerk. Met het OV zijn de havens goed bereikbaar. Er stoppen verschillende bussen in het centrum van Uithoorn, op vijf minuten lopen vanaf de haven. Komt u met de auto? Dan kunt u deze verderop langs de openbare weg parkeren.

Smart charging elektra-infrastructuur

Het gelijktijdig opladen van een groot aantal elektrisch aangedreven vaartuigen vraagt om een zeer krachtige elektra-infrastructuur. Daarom beschikken de passantenhaven en de jachthaven over de beste oplaadfaciliteiten om elk type vaartuig snel en volledig op te laden. Het laadpunt kan eenvoudig worden bediend met AanUit.net-app. 

Havenmeester en beveiliging

De kade langs de passantenhaven en de jachthaven is voor iedereen toegankelijk. Alleen de steigers van de jachthaven zijn, middels een toegangspoort, slechts toegankelijk voor ligplaatshouders. Er is ook een havenmeester aanwezig voor beide havens. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06 48 45 46 63.

Prijzen en informatie 

Passantenhaven:

Liggeld: € 1,70 incl. btw per meter scheepslengte per nacht.

Jachthaven:

Onze vaste ligplaatsen huurt u al vanaf €615,- incl. btw per jaar.


Stroom: € 0,50 per kWh
Water: € 0,01 per liter met een minimum van € 0,50

Een ligplaats aanvragen

Om een ligplaats te reserveren vult u onderstaand formulier in.

Ligplaats aanvragen E-harbour Uithoorn

  • Vermeld duidelijk wat u zoekt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Contact

Adres E-Harbour Uithoorn
Koningin Julianalaan 54
1421 AH Uithoorn

E-mail: info@e-harbour.nl 
Havenmeester: Douwe en Tim, 06 4845 4663